De aanpak voor succesvol A/B-testen

Bekijk de live opname

Webinar_20180830

A/B-testen is een onmisbaar middel voor iedere webshop die structureel de digitale omzet wil verhogen. Variant A met variant B vergelijken klinkt heel simpel, maar de uitvoering blijkt toch vaak ingewikkeld te zijn. Deze webinar laat u zien hoe u A/B-testen goed aanpakt.

ISM'er Mayke van de Ven legde tijdens haar webinar uit wat het belang is van A/B-testen en hoe u een test correct opzet.  

A/B-testen is tegenwoordig erg populair en tools maken het eenvoudig om een test op te zetten. Er zijn echter een aantal elementen waarmee u rekening dient te houden bij de opzet van een A/B-test. Niet correct een dergelijke test opzetten betekent dat u resultaten gaat interpreteren die niet weergeven wat u wilde meten.  Een verkeerde conclusie is dan snel getrokken. 

 

In 60 minuten leert u:

  • De 6 stappen om een succesvolle A/B-test op te zetten
  • Waar een goede hypothese aan moet voldoen en waarom dit zo belangrijk is
  • Hoe u een testplan opstelt

Praktische informatie:

  • Voor wie: e-commercemanagers en marketeers werkzaam bij een retailorganisatie of merkfabrikant
  • Taal: deze webinar geeft Mayke in het Nederlands
  • Hoe te bekijken: Vul het formulier in op deze pagina

Spreker

Mayke van de Ven_siteMayke van de Ven, Webanalytics & Conversie-optimalisatie Consultant

Tijdens de master Economische Psychologie is de passie voor Conversie Optimalisatie bij Mayke ontstaan. Door analytische kennis te combineren met o.a. wetenschappelijke psychologische theorie├źn zorgt ze voor nog effectievere A/B-testen. Ze werkt onder andere voor klanten als: Condoom Anoniem, Enveloppenland, Vingino en EP.