shoppingtomorrow_logo.pngTijdens de Webwinkel Vakdagen wordt het eindresultaat van de expertgroep Revenue Optimization gepresenteerd. De toegang voor de Webwinkelvakdagen is gratis, klik hier voor meer informatie over het event.

Over ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow (voorheen Shopping2020) is het platform waar retailers gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale) markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 branche- en belangenverenigingen, van de ANVR (reizen) tot en met het Verbond van Verzekeraars. 

Er zijn verschillende expertgroepen die ieder vanuit eigen vakgebied specifieke trends of problemen uitwerkt tot een Blue Paper. ISM'er Jurjen Jongejan is voorzitter van de expertgroep Revenue Optimization.

 

Voorlopige introductie expertgroep Revenue Optimization

Een van de grootste uitdagingen van een webshop is om voortdurend meer omzet te maken. De één is hierin succesvoller dan de ander. Meer online omzet ligt niet altijd in meer traffic. Veel ondernemers zijn zich niet bewust dat ze meer omzet uit hun huidige bezoekers kunnen halen. Daarom onderzocht deze expertgroep het afgelopen jaar hoe organisaties meer digitale omzet kunnen realiseren met een gelijkblijvend aantal bezoekers. Een volwassenheidsmodel waaruit blijkt over welke competenties een organisatie moet beschikken om succesvol conversie-optimalisatie uit te voeren was het resultaat. Dit jaar vormt de expertgroep samen met de voorzitter een nieuwe centrale onderzoeksvraag en deelvragen rondom deze thematiek.

 

 
advies whitepaper digitale omzet voor conversie-optimalisatie