Masterclass conversie-optimalisatie op 9 maart 

9 maart 2017 | Van Nelle Fabriek te Rotterdam

Waarom heeft de ene webshop een conversie van 4 procent en de andere webshop in dezelfde sector slechts een conversie van 1 procent? Dat verschil leert u tijdens deze masterclass aan de hand van diverse theorieën, methodieken en conversietools.

De nadruk ligt op de praktische toepassing: gedurende de masterclass leert u een doeltreffend stappenplan, waarmee u de conversie in uw webshop stap voor stap kunt optimaliseren.

Er is veel aandacht voor inspirerende cases, concrete conversietips en voorbeelden uit de praktijk. Neem deel aan deze masterclass en boost uw online conversie!

Elise van Oorschodt, Marketing Manager bij Basiq Dental, zei het volgende over deze masterclass die we eerder gaven: 

"Het was een interessante masterclass. Vooral het hands-on aspect was zeer prettig."

Let op: alleen e-commercemanagers, CEO's, CMO's, conversiespecialisten en marketeers die werkzaam zijn in de B2C-retailsector kunnen zich aanmelden voor deze masterclass. 

De masterclass wordt gegeven in het Nederlands.


Programma op 9 maart

10.45-11.00 Introductie ISM eCompany en conversie-optimalisatie

11.00-11.45 Conversie-optimalisatie: hoe pakt u dat aan? 
11.45-12.30 Onmisbare Google Analytics analyses om direct geld mee te verdienen
12.30-13.15 Gezonde lunch 
13.15-14.00 Dé aanpak voor succesvolle A/B-testen!
14.00-14.45 Boost uw conversie door online verleidingstechnieken

Wat leert u?

• De definitie en verschillende vormen van conversie binnen een webshop
• Inzicht in wat nodig is om uw conversie te verhogen
• Het toepassen van een doeltreffend conversie stappenplan binnen uw organisatie 
• Zicht op het meten, monitoren en optimaliseren van de conversie 
• Zicht op welke onderdelen van een webshop de grootste impact op de conversie hebben 
• Zicht op de verschillende technieken om de conversie te kunnen verhogen 
• Zicht op de verschillende (gratis) tools die bij conversieverhoging kunnen worden ingezet 
• Zicht op waar u als eerste moet beginnen met conversie-optimalisatie 

Voor wie?

De masterclass is voor iedereen die meer wil bereiken met conversie-optimalisatie in de retailbranche, zoals webmasters, online marketeers, e-commerce managers, content managers, designers en webanalisten werkzaam in de B2C-retailsector.

Locatie

Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

 


Sprekers

Conversie-optimalisatie: hoe pakt u dat aan?

Jurjen Jongejan, Sr. Conversie-optimalisatie consultant, ISM eCompany
11.00-11.45 Wilt u de conversie van uw webshop structureel verhogen? Conversiespecialist Jurjen Jongejan legt u in een flitsende presentatie uit hoe u dat aanpakt. Waar moet u beginnen? Welke analyses moet u maken? Wat zijn de laatste trends? Deze sessie zit vol met praktijkcases op het gebied van A/B-testen, veel bruikbare tips en een bewezen stappenplan. U verlaat deze sessie gegarandeerd vol enthousiasme en concrete ideeën om de conversie van uw webshop te verhogen.

 

Onmisbare Google Analytics analyses om direct geld mee te verdienen

Wouter Wensing, Webanalytics& conversie-optimalisatie consultant, ISM eCompany
11.45-12.30 Google Analytics is dé online tool om de statistieken van uw webwinkel te meten. Deze statistieken zijn goud waard, mits u weet hoe u deze moet analyseren. Door de juiste data in Google Analytics op een rijtje te zetten, achterhaalt u hoe bezoekers zich in uw webshop gedragen, waar zij obstakels ervaren en waarom ze niet kopen! Wouter vertelt in deze sessie welke analyses absoluut onmisbaar zijn om deze informatie op te sporen. Aan de hand van sprekende voorbeelden en concrete tips legt Wouter uit hoe statistieken het gedrag van uw webwinkelbezoekers blootleggen en hoe u deze kunt gebruiken om uw omzet structureel te verhogen. Alle analyses zijn 100 procent toepasbaar op uw webshop. Na de sessie kunt u direct aan de slag met het analyseren en verbeteren van uw conversie!

 

 

Dé aanpak voor succesvolle A/B-testen!

Danny Loeffen, Webanalytics & Conversie optimalisatie consultant, ISM eCompany
13.15 - 14.00 Wilt u er zeker van zijn dat de aanpassingen in uw webshop uw omzet structureel verhoogt? Ga dan A/B-testen! Wie bepaalt idealiter de kleur van de bestelbutton in uw webshop waar bezoekers het liefst op klikken om zijn bestelling af te ronden? Juist, dat is uw bezoeker. Kleine aanpassingen kunnen al grote impact hebben op uw omzet. Een A/B-test opzetten waarbij u variant A test met variant B klinkt heel simpel en.. dat is het ook, mits u op de juiste manier te werk gaat. Danny vertelt u hoe u direct aan de slag kunt met A/B-testen, geeft onmisbare tips en laat inspirerende voorbeelden zien van succesvolle A/B-testen en de meest voorkomende fouten.

 

Boost uw conversie door online verleidingstechnieken

Jurjen Jongejan, Sr. Conversie-optimalisatie consultant, ISM eCompany
14.00 – 14.45 U bent ervan overtuigd dat uw webshop de beste is. Dat bezoekers bij u moeten kopen en niet bij de concurrent. Maar hoe overtuigt u bezoekers met ‘slechts’ wat beeld en tekst? Het antwoord op deze vraag ligt in de principes van ‘online persuasion’. Deze principes zijn gebaseerd op psychologische onderzoeken om bezoekers online te overtuigen. Waarom werken deze verleidingstechnieken zo goed en hoe kunt u ze toepassen op uw eigen webshop?